Tenerife Vacation Apartments
Tenerife Informatie      

                             

 

 

 

 

 

De Canarische eilanden vormen een archipel gelegen in de Atlantische oceaan, voor de kust van Afrika tussen 27° 29’ noorderbreedte en 13°18’ westerlengte.

Ze bestaan uit 7 eilanden: Tenerife, Gran Canaria,, Fuerteventura, Lanzarote, Palma, Gomera en Hierro.

Tenerife is gelegen in het centrum van het Canarisch archipel. Het klimaat is gematigd tropisch: Tenerife wordt ook dikwijls "het eiland van de eeuwige lente" genoemd. Het noorden is iets koeler en groener dan het zuiden waar we ruim 330 dagen zon per jaar hebben.

 

 

Het noordelijk deel van het eiland is zeer groen en vruchtbaar en lijkt op bepaalde plaatsen zowaar op een Zwitsers landschap.

Het centrum van het eiland met de uitgestrekte krater van Las Cañadas is één groot Nationaal Park waar landschap, fauna en flora beschermd zijn.

 

 

Het zonnige zuiden, met prachtige hotels, residentiële wijken, parken en schitterende stranden is vandaag de aantrekkingspool van Tenerife. Voornamelijk wegens het milde en zonnige klimaat in de winter (gem. dagtemperatuur in januari bedraagt 20°C) en in de zomer (gem. dagtemperatuur in juli bedraagt 26°C) vestigen zich hier veel Europeanen. De prachtige infrastructuur, de vele jachthavens, de schitterende golfterreinen, de prachtige winkels, de pret en natuurparken, de mooie wandelwegen en de uitgelezen Europese en Canarische keuken: dit alles maakt Tenerife zo uitzonderlijk aangenaam!

Zoals alle Canarische eilanden is Tenerife ontstaan door een vulkaanuitbarsting. De slapende vulkaan Pico del Teide domineert met 3718 meter het landschap. Het is de hoogste berg van Spanje.

 

 

 

Een kabelbaan brengt ons naar een hoogte van zo’n 3400 meter en biedt een goed zicht op het indrukwekkende natuurwonder onder ons. Geel, bruin, en roodgekleurde lavastromen zijn nog steeds duidelijk te zien. Boven aangekomen zien we na een korte wandeling de top van de Teide waaraan kleine gaswolken ontsnappen.

Vanuit de haven van Los Cristianos kan men de oceaan op om walvissen en dolfijnen te gaan opzoeken in volle oceaan.

Dagelijks zijn er meerdere ferry’s naar één van de buureilanden La Gomera – Hierro  en La Palma.

Terug Naar Homepage